понеделник , 19 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / „Без целофан“: Цацаров и Бойко Рашков за това има ли подслушване на политици и журналисти у нас

„Без целофан“: Цацаров и Бойко Рашков за това има ли подслушване на политици и журналисти у нас

 

Главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Валентин Радев и директорът на Национално бюро за контрол на СРС бяха изслушани от депутатите в Народното събрание заради съмнения за незаконно подслушване на политици и журналисти. Скандалът избухна още през лятото, когато ръководителят на бюрото Бойко Рашков обвини ДАНС и прокуратурата, че са прилагали нерегламентирано подслушване.

Според Рашков има стотици нарушения при прилагането на специални разузнавателни средства, като коментира случая на бившата шефка на Софийския градския съд Владимира Янева, която беше осъдена, а нейните заместници, въпреки нарушенията – не са, като намекна за двоен стандарт при прилагане на закона.

Директорът на Национално бюро за контрол на СРС посочи, че най-голям брой порочни искания за прилагане на СРС-та идват от ДАНС. Оттам са отказали достъп на бюрото до материалите, на които се основават няколко искания, обясни Рашков. Рашков алармира, че службата отказва да вземе отношение по друг сериозен въпрос – унищожаването на секретни материали. Според Рашков такива материали масово са унищожавани, но никой не е взел отношение, въпреки че агенцията е била сезирана.

Главният прокурор Сотир Цацров беше категоричен, че не са подслушвани незаконно журналисти, политици и магистрати, а Бойко Рашков създава евтин ПР. Сотир Цацаров даде и изявление за броя на държавните и общински приватизационни сделки в държавата.

Тази вечер от 22 ч в рубриката „BiT LIVE – акценти от деня“ очаквайте пълен запис от изявленията на Сотир Цацаров, Бойко Рашков и Валентин Радев от парламента днес.

Повече в еМисия България- ТУК

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …