петък , 18 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / „Без целофан“: Обвиниха депутата Манол Генов и обявиха програмата за европредседателството
EMBG_CELOFAN

„Без целофан“: Обвиниха депутата Манол Генов и обявиха програмата за европредседателството

Затворник от Пловдив в дъното на схемата за купуване на гласове в полза на депутата от БСП Манол Генов. Според прокуратурата, освен че в килията изобщо не трябвало да има мобилно устройство, в апарата бил запаметен номера на Генов. Констатирани са и множество разговори. Досега държавното обвинение е доказало 69 случая на купуване на гласове, като средно за всеки от тях били платени по 25 лв. На народния представител, който сам се отказа от имунитета си, днес официално бяха повдигнати обвинения.

Консенсус, конкурентоспособност и кохезия – 3-те “K”-та в програмата за европредседателството ни. В Министерски съвет днес Лиляна Павлова представи именно акцентите от нея. Павлова говори и относно коментарите за възможността то да е “Брюксел-базирано” и ги определи като “поредната спекулация и манипулиране на истината”.

Още по темата, която следим в развитие през целия ден – поисканата от БСП оставка на вътрешния министър Валентин Радев. Депутатът от левицата Красимир Янков го определи като “заплаха за демокрацията”. Социалистите се разгневиха и заради новия Закон за движение по пътищата, според който КАТ ще могат да проверяват и пътниците, а не само водачите.

Вижте повече по всички тези теми в следващото видео:

Вижте също

uchenichka

Ученичка развенчава митовете за Северозапада

17 годишно момиче от Враца показва забележителностите на Северозападна България. Тя е автор на уебсайта …