сряда , 21 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / „Без целофан“ на 18 януари: Нови протести за Пирин и още дебати около Истанбулската конвенция

„Без целофан“ на 18 януари: Нови протести за Пирин и още дебати около Истанбулската конвенция

Природозащитници, сред които и екологът Тома Белев, внесоха днес в деловодството на Министерски съвет документ със 100 въпроса, свързани с Национален парк „Пирин“. Същите тези въпроси бяха изпратени до вицепремиера Валери Симеонов в началото на декември, поради което активистите този път внасят своите питания до министър-председателя Бойко Борисов. Те очакват отговор в рамките на 1 месец.

Обединени патриоти днес отново изненадаха с корекция в позицията си относно Истанбулската конвенция. След като вчера Борис Ячев от групата на патриотите заяви, че ако новият превод на конвенцията ги удовлетворява, ще я подкрепят, днес Волен Сидеров беше категоричено против нея.

Той дори призова ГЕРБ да я оттеглят, защото има нарушения при подписването й. Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък заяви, че ще бъде внесено предложение за промяна в Наказателния кодекс, съответстващи на спорния документ.

Държавната компания „Кинтекс“ подготвя нови договори за продукцията на военните заводи, каза министърът на икономиката Емил Караниколов. “Пред подписване е голяма сделка за „Дунарит“ в Азия, коректно се изпълняват и договорите на „Емко“, съобщи министърът.

По повод стоката на “Емко”, която беше на пристанище Бургас, той уточни, че тя е пристигнала в третата страна, с която имаше договор. През лятото работниците на предприятието няколко пъти протестираха, обвинявайки държавата в целенасочените действия с цел да унищожението му. През това време стоката беше блокирана на пристанището.

Още от еМисия България – ТУК.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …