неделя , 18 ноември 2018
Начало / Новини / Без консенсус след четири часа Консултативен съвет по темата „Антикорупция“ и още от централните новини на Би Ай Ти на 17 октомври

Без консенсус след четири часа Консултативен съвет по темата „Антикорупция“ и още от централните новини на Би Ай Ти на 17 октомври

Втори опит за провеждане на Консултативния съвет за национална сигурност при президента на тема антикорупция, след като миналата седмица кворумът се провали. Основна тема беше кой да избира председателя на бъдещия антикорупционен орган – Народното събрание или държавният глава. Излязоха ли с общо решение президентът, управляващите и опозицията след близо четиричасови разговори ще разберем от репортера Марио Спасов.

Валери Симеонов обяви, че ще се срещне с медиите в съда. Това каза вицепремиерът в отговор на журналистически въпрос докъде е стигнала битката с медиите. Според него да наричаш някого „ксенофоб и фашист“ е език на омразата.

Малтийската разследваща журналистка Дафне Каруана Галиция загина, след като колата ѝ беше взривена. Галиция е работила по разкрития за връзката на малтийски политици с Панамските досиета и е съдена за клевета неколкократно. Преди около 2 седмици, журналистката подава сигнал в полицията, че получава заплахи. От Европейската комисия осъдиха престъплението.

Повече от новините на БиАйТи – ТУК

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …