четвъртък , 23 ноември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Берлин почита Деня на будителите с фолклорен концерт

Берлин почита Деня на будителите с фолклорен концерт

Честването на Деня на народните будители не е запазена територия само за родината. Българите, пръснати по света, също отбелязват с различни събития празника.

Тази вечер в българското посолство в Берлин ще се състои концерт на фолклорен ансамбъл „Приморско“. Концертът започва в 19 ч. в голямата зала на българското посолство.

С подробности за събитието в еМисия България се включи Панчо Чернев, директор на Българския културен институт в Берлин.

По думите му концертът ще включва певчески и танцови изпълнения от различни региони на България.

Поканата за него е отворена и към чужденците, като според Чернев предвид непрестанните запитвания от германски граждани, публиката тази вечер ще е поне наполовина от чужденци.

Вижте също

Скандали или закачки са противоречията в Парламента и кой е най-стабилен на кораба на властта – говори журналистът Евгени Петров

Парламентарната група на „ВОЛЯ” бойкотира Парламента! Хората на Веселин Марешки в Народното събрание няма да …

3 коментара

 1. Събитието наистина беше много добро.
  Хората се насладиха на българския фолклор.
  Аз лично също тропнах едно хорце.
  На госпожата, коментирала под името Невена, явно съпругата
  на кандидат почитния консул я е впечатлила повече от самото събитие, тъй като по-голяма част от нейния коментар се отнася за нея. Не съм знаела, за кандидат почитния консул (който и да е той), но явно госпожата има вътрешна информация. Кандидат почитните консули не се обявяват публично. Както и да е. Подобни злобни коментари са типични за хора, изпълнени със завист и ревност, които не могат истински да се насладят на подобни културни събития, поради злобата, която таят в себе си. Жалко, че подобни личностни интриги развалят събитията в Берлин.

 2. Беше страхотно събитие. Немските гости се докоснаха до автентичният ни фолклор, а ние българите завършихме вечерта с кръшни хора. Хареса ми как дори съпругата на кандидат почетният консул тропваше право хоро. От време на време губеше ритъма, но това е разбираемо в предвид дългото търсене на подходящ кандидат с които да изгрее като почитна-консулша.

 3. Имаше двама или грима германци на събитието. Даже нямаше представители на Българо Германския форум.
  Панчо Чернев е пълен лъжец и измекяр.