понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / „Белгийският крал“ открива 21-ия София филм фест

„Белгийският крал“ открива 21-ия София филм фест

Белгийският крал – измисленият Николас Трети, е на официално посещение в Истанбул. Придружен е от британския режисьор Дънкан Лойд, нает от Двореца да заснеме филм за монарха. Всичко се променя, когато пристига новината, че Валония обявява независимост и Белгия се разпада. Слънчева буря затваря въздушното пространство и кралската делегация тръгва на пътешествие през Балканите. Това е само началото на историята, която режисьорите Джесика Удуърт и Питър Бросенс разказват в най-новия си филм.

Съмнителният план за бягство включва хора на българските народни певици „Черноморски сирени“. Като част от него Нина Николина играе първата си роля в киното. Големият български актьор Валентин Ганев преследва краля-беглец в ролята на заместник-шеф на турските тайни служби.

„Белгийският крал“ е копродукция между Белгия, Холандия и България и е сниман почти изцяло в България. Филмът вече получи високата оценка на публиката на престижния кинофестивал във Венеция. Повече за него вижте в репортажа:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …