вторник , 25 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Бела Димова: Парламентът активно работи срещу народа
BELLA_DIMOVA картинка 3

Бела Димова: Парламентът активно работи срещу народа

Това, което се случи с ветото на президента, е резултат от задкулисни договорки между коалиционните партньори, резултат от действия, които са в разрез с фактите, реалността и с всякакви принципи.

Това коментира Бела Димова, която е част от инициативата #ИскамДаГласувам. През 2014 г. самата тя участва в организирането на изборна секция в Кеймбридж.

Тя е категорична, че новите правила ще направят много по-трудно гласуването в чужбина, както и много хора няма да могат да гласуват, тъй като държавата няма лостове да се свърже с българските общности и няма представа къде и колко български граждани живеят.

„При нас гласуваха 240 души, много казваха, че за пръв път от 20 години успяват да гласуват“, допълни младата българка, завършила наскоро доктурантура по археология в Кеймбридж.

„Сега знаем, че президентът е дал заявка да сезира Конституционния съд, така че надяваме се, че този последен лост да запази държавността и да вкара принципност в Изборния кодекс. Но не съм оптимист за това, което може да направи настоящият парламент. Той многократно отстъпи от всякакви принципи и обещания, активно работи срещу своя суверен – народа“, подчерта Бела Димова.

Тя допълни, че депутати, които се отмятат от принципиоте, не трябва да имат политическо бъдеще.

 

Вижте също

avtobus

Автобус на градския транспорт се вряза в къща на ул. „Пушкин“

Автобус на градския транспорт се вряза в къща, в близост до училище, на ул. „Пушкин“ …