четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Бедност под прикритие в Япония

Бедност под прикритие в Япония

Бедността в Япония е проблем, за който обаче не се говори. Според проучване на УНИЦЕФ, Япония се нарежда на десето място по ниво на бедност сред развитите страни в света.

Според данни от проведено през 2014 г. изследване на правителството едно на всеки шест деца в страната живее с по-малко средства от необходимото.

За да се борят с бедността, в различни градове в страната, ентусиасти създават специални столови, които предлагат помощ на деца от семейства с ниски доходи или чиито родители са принудени да работят до късно.

Обстановката в заведение, което се намира в скромен апартамент в Токио, например, е почти като у дома. Mенюто предлага къри с ориз, салата и плодове. Доброволците, които се грижат за децата, пък им предлагат не просто храна, но и приятна обстановка.

Вижте в следващото видео повече за това как се справят с бедността под прикритие в Япония:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …