сряда , 18 октомври 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Баварско-московски заговор срещу Меркел?

Баварско-московски заговор срещу Меркел?

Една непредвидена визита, осъществена „през главата“ на канцлера Ангела Меркел, предизвика напрежение в Берлин.

Става дума за посещението на баварския министър-председател и лидер на Християн-социалния съюз Хорст Зеехофер в Москва при руския президент Владимир Путин. Посещение, което няма благословията на властта в Берлин.

Международният редактор на Би Ай Ти Драгомир Иванов го определи в коментар като „странно и нетипично за германските принципи и дипломация“, особено след като външната политика е прерогатив на централната власт в страната, а моментът е доста натоварен откъм международни проблеми.

Заедно със Зеехофер е и бившият министър на най-голямата германска провинция – Едмунд Щойбер.

Посещението отваря много повече въпроси и засилва нестабилността, въпреки че официално обявената му цел е единствено бизнеса, смята Иванов.

Не останаха обаче скрити от медиите думите от една отколешна теза на Зеехофер – че санкциите срещу Русия, въведени заради анексирането на Крим и конфликта в Украйна, трябва да бъдат премахнати, тъй като нанасят вреди включително и на баварската икономика.

Нееднократно напоследък Зеехофер критикува Меркел и заради политиката й към бежанците, наливайки така вода в мелницата на Москва, напомни още Иванов. Вижте целия коментар на ситуацията:

Вижте също

Финансистът Румен Гълъбинов с коментар за драмата с КТБ и новия закон, който пишат за нея Пеевски и Цонев

Йордан Цонев и Делян Пеевски от ДПС подготвят нов законопроект за КТБ, който да докаже, …