понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Баритонът Кирил Манолов представя Пучини на българска сцена

Баритонът Кирил Манолов представя Пучини на българска сцена

Световно известният баритон Кирил Манолов и неговите състуденти с международна кариера сопраното Таня Иванова и тенорът Милен Божков ще представят на 28 април заедно със Софийската филхармония за първи път в България концертно изпълнение на първата опера на Пучини.

Те са от младото поколение български оперни певци, добре познати на меломаните с красивите си гласове и артистично присъствие. Кариерите им се развиват интензивно, а имената им красят афишите на престижни оперни театри по света.

Таня Иванова и Милен Божков в компанията на един от най-известните баритони на световната сцена Кирил Манолов ще представят първата опера на Пучини в концертно изпълнение със Софийската филхармония под диригентството на маестро Масимилиано Мурали.

Пучини пише операта Вилиси за конкурса на известен музикален издател. Въпреки, че не печели конкурса, премиерата има огромен успех, а сред многото поздравления за Пучини е и това на Верди. Историята е базирана на стара немска приказка. Артистите споделят своя ентусиазъм.

Пучини е най-изпълняваният оперен композитор в света. В концерта, посветен на него ще прозвучат и „Хризантеми“ за струнен оркестър, Интермецо из второ действие на операта „Манон Леско”, Скерцо и Симфонично капричио.

В концерта ще се включат и певците от хоровата капела „Светослав Обретенов“, които само преди дни бяха удостоени с отличието „Музикант на годината“.

Вижте, какво казаха Кирил Манолов, Таня Иванова и Милен Божков в репортажа на Кремена Николова:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …