сряда , 26 октомври 2016 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Банкерът Филип Генов: България дава изключително добри възможности за започване на бизнес
PhilipGenov

Банкерът Филип Генов: България дава изключително добри възможности за започване на бизнес

Филип Генов е банкер с повече от 20 години опит. Завършил икономическо образование в Ню Йорк и Лондон, той разработва нови продукти, иновации и компании в сферата на финансовите услуги. Подкрепя млади предприемачи като ментор и инвеститор. Той бе един от лекторите на форума Innovation Explorer в София.

„В момента за мен България дава изключително добри възможности за започване на бизнес, за подпомагане на започващ бизнес и за правене на интересни нови неща при относително управляеми разходи и относително по-кратко време“, каза Генов в интервю за BiT.

За пример той посочи общността на младите предприемачи, която е една от най-силните в Европа. „От друга страна, ако човек гледа на нещата, които са в нашата страна не като минуси, а като на неща, които все още трябва да се правят, възможностите за нов бизнес и за успех на нов бизнес в България са чувствително по-високи отколкото в редица други западноевропейски страни“, подчерта той.

„ Европейският съюз публикува един Digital Index за развитие на страните, така наречения DESI, изключително интересно четиво. За мен беше изключително впечатляващ фактът, че българските малки и средни предприятия са на едно от последните места в Европа сред предприятията, които продават онлайн, купуват онлайн или дори търсят клиенти и контрагенти онлайн. По памет ще си позволя да цитирам, съотношението е 1:10, т.е. Ако в България 2,5-3% от компаниите правят нещо онлайн, в нормални западноевропейски страни числото е над 30%. Това не е минус, това просто показва, че ние като бизнес общност имаме много какво да правим. Някой ще го направи. Този някой може би няма да стане глобална корпорация, но този някой със сигурност ще стане един много успешен български бизнес“, прогнозира Филип Генов.

Цялото интервю гледайте във видеото:

Вижте също

BRKZ_FINANSI картинка

Финансов експерт: От какво се опасяват банките на Острова

Решението на британците да напуснат ЕС повдигна много въпроси, на които никой все още няма …

2 Коментари

  1. асда асдас

    Що не пробваш да го лекуваш примерно?

  2. Възмозности има но, но нищо повече

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *