понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Балкански ритъм от бъдещето с DJ Коста Костов

Балкански ритъм от бъдещето с DJ Коста Костов

Под пълната луна в една от последните топли вечери един модерен артист се върна към корените на своето вдъхновение. Той придава съвременно електронно звучене на традиционни балкански фолклорни ритми и води вековната култура в бъдещето. DJ Коста Костов, който живее и работи в Германия, дойде в България, където музиката му отеква по-дълбоко откъдето и да е другаде по света. Той се включи в тазгодишния Беглика фест през август.

От година Коста има кулинарно радио предаване Kostbar – игра на думи с името му, като буквалният превод от немски е „скъпоценен“. Заедно с други диджеи с готварски нюх приготвят рецепти и представят тематични музикални селекции.

Костов стои зад Balkan Express – тематични балкански партита, които вече повече от 10 години се радват на огромен успех на много места по света. Сърцето и душата му още са в България, въпреки че живее в Кьолн повече от 20 години.

През 90-те години той заминава за Германия да учи история и немска филология. Неутолимото любопитство го кара да остане. „Най-важното според мен е да приемеш средата около себе си като нещо нормално, не като нещо враждебно. Аз се гмурнах и ми е хубаво да си плувам там“, казва Коста пред BiT.

 

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …