понеделник , 23 октомври 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Балкански ритъм от бъдещето с DJ Коста Костов

Балкански ритъм от бъдещето с DJ Коста Костов

Под пълната луна в една от последните топли вечери един модерен артист се върна към корените на своето вдъхновение. Той придава съвременно електронно звучене на традиционни балкански фолклорни ритми и води вековната култура в бъдещето. DJ Коста Костов, който живее и работи в Германия, дойде в България, където музиката му отеква по-дълбоко откъдето и да е другаде по света. Той се включи в тазгодишния Беглика фест през август.

От година Коста има кулинарно радио предаване Kostbar – игра на думи с името му, като буквалният превод от немски е „скъпоценен“. Заедно с други диджеи с готварски нюх приготвят рецепти и представят тематични музикални селекции.

Костов стои зад Balkan Express – тематични балкански партита, които вече повече от 10 години се радват на огромен успех на много места по света. Сърцето и душата му още са в България, въпреки че живее в Кьолн повече от 20 години.

През 90-те години той заминава за Германия да учи история и немска филология. Неутолимото любопитство го кара да остане. „Най-важното според мен е да приемеш средата около себе си като нещо нормално, не като нещо враждебно. Аз се гмурнах и ми е хубаво да си плувам там“, казва Коста пред BiT.

 

Вижте също

Какво крият непубликуваните ръкописи на първия български социолог Иван Хаджийски?

Преди седмица отбелязахме 110 г. от рождението на Иван Хаджийски – бащата на българската социология …