вторник , 20 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Българското виртуално пространство в Барселона

Българското виртуално пространство в Барселона

Общността на българите в Барселона не е толкова сплотена, колкото бихме искали, няма консулство и културен център, но чрез сайта „За Барселона“ и тържествата и събитията, които се организират през него, се стараем да променим това.

Това разказа в Леда Трифонова (Гачурова), основател на сайта, който по думите й запълва нуждата от подобно пространство изцяло на български за един от най-популярните испански градове.

Тя си спомня, че го започва като личен проект, който бързо се развива до он- и офлайн общност. Съзнава, че не е точно медия, но се стреми да отразява важните събития, най-вече тези, които засягат българите.

Самият сайт е разделен на три категории: за новодошли – на които дава всякакъв вид нужна информация, за живеещите там, които информира за текущите събития, и за онези, които се интересуват от града просто като туристи.

Леда разказва, че е от шест години там и то съвсем случайно – след като гледала филма на Уд Алън „Вики, Кристина, Барселона“ и решила да посети града. В Барселона се запознава и със съпруга си Виктор Гачуров, който също се включи в разговора.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …