понеделник , 21 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Българското училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Париж празнува 10 години
CHITALISHTA картинка 4

Българското училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Париж празнува 10 години

Българското училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Париж ще отпразнува в началото на ноември своята 10-та годишнина.

Как ще бъде отбелязана годишнината му и какво могат да очакват сънародниците ни във френската столица – разказа в еМисия България Камелия Конакчиева, основател на училището.

„В тръпка сме пред празника. Това ще бъде най-свежото българско събитие тази есен в Париж, за да разведрим главите си от политическите събития. Големият момент ще бъде на 11 ноември, в зала Корто в Париж. Там ще дойдат да ни поздравят много наши български таланти – млади и утвърдени. Ще преминем през цял наниз от образци на изкуството, свързано с българското творчество – ще минем през оперни арии, народни песни, млади и талантливи музиканти, ще минем през фенски оркесът, който ще свири български неща, театрална трупа с френски и наши артисти. Черешката са нашите гости – български детски хор от училище „Гергана“ от Ню Йорк и ансамбъл „Загорче“, сподели Камелия Конакчиева.

Тя отбеляза, че днес училището, което започва с 20-тина ученици, е гордо с това, че е голямо и водещо училище, вече със 170 деца.

По време на празничния уикенда ще има и кръгла маса на Асоциацията на българските училища в чужбина с представители на МОН.

Радваме се, че идват, за да им покажем цялата красота на това, което правим, посочи още Конакчиева.

Вижте също

EMBG_DJIHADISTI

Проф. Татяна Дрозина с анализ как се създават джихадисти

Проф. Татяна Дрозина се включи на живо в ефира на еМисия България и коментира атентата …