вторник , 28 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Българско приложение в конкурс на НАСА
PRILOZHENIE картинка

Българско приложение в конкурс на НАСА

Българско приложение участва в международен конкурс на НАСА за софтуерни приложения и е финалист за наградата на публиката. Авторите са двама млади българи, с един от които – Надя Станчева, разговаря колегата ни Божидар Николов.

Състезанието се проведе в края на април и бе посветено на разработването на решения за глобални проблеми, които засягат Земята и Космоса. В него се включиха над 1500 участници от цял свят, като проектите бяха повече от 1100, а над 30 от тях бяха от България. Едно от приложенията спечели наградата на публиката и се класира до топ 25.

Мобилното приложение показва текущите нива на въглероден оксид, серен диоксид и аерозоли във въздуха в региона, където се намира потребителят, дава съвети какво да направи човек в тази ситуация и стимулира използването на екологични начини за придвижване, като велосипедът и метрото, обясни Надя Станчева.

Използваме данни на НАСА, което беше и едно от изискванията на конкурса, добави тя. Чуйте подробности за приложението и за самия конкурс:

Вижте също

XRISTO_IVANOV картинка

Христо Иванов: Този парламент е еднопеевски, с повече плесен и по-малко смокинови листа

Председателят на движение „Да, България“ Христо Иванов гостува в студиото на еМисия България ден след …