понеделник , 27 февруари 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Българският филм „Слава“ открива тазгодишната Киномания
SLAVA картинка

Българският филм „Слава“ открива тазгодишната Киномания

В четвъртък започва юбилейното 30-то издание на фестивала Киномания. Началото в НДК ще даде българският филм „Слава“, който откри и престижния кинофестивал в Локарно.

Колегата ни Кремена Николова разговаря с актрисата Маргита Гошева, която влиза в една от главните женски роли.

„Слава“ е вдъхновен от историята за кантонера, който намери пари на релсите преди години, а след това едно министерство го награди и направи герой, като по този начин измести вниманието от проблема. Аз играя пиарката на това министерство“, разказа Маргита Фошева.

Тя разкри, че историята във филма започва след награждаването.

„Играя човекът, който върви по повърхността, гледа да не се задълбочава, мисли си, че всичко е разрешено и подвластно на личната му воля, че може да си играе със съдбите на хората. Това съществува и е много интересно за изследване, нещо модерно е. Аз имам голям проблем, виждайки такива хора. Сега ми се даде възможност да погледна от другата страна. Интересно е, призна с усмивка актрисата.

В студиото на еМисия България гостува и Петър Вълчанов, който е част от успешния режисьорски тандем, създал лентата, която заедно с филма „Урок“ ще бъде част от трилогия.

„Историите са вдъхновени. Но нашата идея е да надскочим журналистическата сензация и да се опитаме да направим едни съвременни социални притчи. „Урок“ беше първият филм, „Слава“ е вторият, а за третият имаме 2 идеии, върху които работим, но предпочитам да запазим в тайна“, разказа Вълчанов.

Той припомни и историята, на която се крепи лентата – за кантонера, намерил солидна сума пари на релсите, а за награда, че ги връща, получава часовник, който спра да работи скоро след това.

„Нашата история се разполага след награждаването. В сюжета, по време на награждаването, от министерството свалят стария часовник на нашия герой и след това забравят да му го върнат и се оказва доста сложно той да си върне часовника. Той има нужда от него, защото новият часовник спира да работи, а за професията на кантонера часовникът е от изключително значение. Освен това този часовник е спомен от баща му“, сподели още режисьорът.

„Оставили сме отворен финал, защото за нас е важно зрителят да даде финалната присъда“, каза още Петър Вълчанов.

Вижте във видеото целия разговор с режисора, както и трейлът на „Слава“:

Вижте също

BREXIT картинка

Коста Стефанов: Няма да има ограничения за постоянно влизане на граждани на българи във Великобритания

Анализаторът и наш кореспондент Коста Стефанов бе на скайп линията от Лондон и коментира колко …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *