четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Българският архитект на Джеки Чан за това как се работи в Китай

Българският архитект на Джеки Чан за това как се работи в Китай

Бумът на строителството в Китай дава мечтана работа за много архитекти. Сред тях е и изключително успешният българин арх. Марин Керемидски, който от години живее там.

еМисия България се свърза с него в Шанхай и показа някои от проектите му, сред които медиен парк, чийто инвеститор е небезизвестният Джеки Чан.

Керемидски описва актьора като много земен човек и се шегува, че откакто той го харесал, офертите за работа са започнали да валят. „Откакто той каза, че съм номер едно, започнаха да ме търсят, за китайците вече аз съм човекът“.

Проектите идват един след друг, всеки от досегашните ми, изпълнени в Китай, е сбъдната мечта за мен, казва Керемидски.

„Възможностите в Китай са големи, но всяко нещо си има плюсове и минуси. Преди понякога се ядосвах на кратките срокове в България, но сега разбирам, че в сравнение с тукашните, времето ми тогава е било безкрайно“, разказва още архитектът.

Каква е разликата в упражняването на професията у нас и в необятния Китай, какви са приликите между българския и китайския бизнес и по какво му предстои да работи – чуйте в целия разговор:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …