вторник , 17 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Българските президенти в рисунки и шаржове на 21 карикатуристи

Българските президенти в рисунки и шаржове на 21 карикатуристи

„Президент“ – така простичко е наречена сатиричната изложба, в която 21 български карикатуристи излагат в 80 рисунки и шаржове своя поглед към заемалите поста държавен глава у нас.

Тя може да бъде разгледана свободно до 5-6 октомври в „Червената къща“.

Кремена Николова разговаря с някои от участвалите, които се пошегуваха, че изобилието от инициативни комитети и кандидати на настощяите избори им е дало доста храна за творчество.

Творците споделиха, че обикновено бившите президенти са по-любопитни и добре настроени към карикатурите за тях, докато тези на власт развиват „автоцензурни страхове“.

Според Никола Георгиев-Кайо всички президенти са лесни за рисуване – защото „ги гледаме от сатиричната страна на нещата, а тя е най-лесната“.

Не искам да им правим толкова голяма реклама, а да ги покажем малко без гащи, защото царят е гол в крайна сметка, каза той.

Вижте целия раговор:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …