сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Български студент в Лондон – поглед към България отвън

Български студент в Лондон – поглед към България отвън

Средата у нас като че ли става по-напрегната, хората са по-напрегнати, но в хубавите топли дни като днешния всички плъзват навън, докато на Запад това по-малко се случва.

Това забелязва младият българин Борис Урумов, когато се връща у нас. Борис учи маркетинг и мениджмънт в Queen Mary University of London, а в свободното си време е влогър и фотограф.

В Лондон, където и да идеш, нещо се случва по улиците, докато тук не е точно така, особено сред по-старите поколения, добавя той.

Борис обяснява, че учи със стипендия по програма, но като цяло университетите на Острова предлагат заеми, като остава необходимостта човек да намери средства да се изхранва и живее. Неговият начин е правенето на видеа и репортажи за събития.

Системата, за която преди имаше съмнение, че бива източвана от български студенти, които не връщат заемите, дава гъвкавост според доходите и обикновено не се налага да се отделят толкова пари накуп, казва още той.

Всички студенти в ЕС използват тази система, разликата идва само от курса на валутите, добавя Борис.

Той не вярва, че Великобритания ще излезе от ЕС, но по думите му има много хора, които не могат да вземат реално информирано решение по темата.

Чуйте какво още разказа Борис Урумов:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …