сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Български превозвачи: От утре ще може да се минава само през Ивайловград

Български превозвачи: От утре ще може да се минава само през Ивайловград

Българските контраблокади по гръцката граница заради протестите на гръцките фермери в момента са на Кулата, Илинден, Маказа и Капитан Петко войвода, а от утре след 9 ч. – и на Златоград. Свободен засега остава само пунктът през Ивайловград.

Това съобщи в еМисия България Йордан Арабаджиев, председател на Съюза на международните превозвачи. От българска страна не се допускат превозни средства и в двете посоки.

„Мотивите за контраблокадата от българска страна са ясни – триседмична блокада от страна на гръцките фермери, довела до огромни загуби за превозвачите и щети за цялата икономика“, казва той.

По думите му гръцките протестиращи не са спазили договорките за осигуряване на прозорци, а гръцката държава не взема мерки да спазва собствените си закони.

„Ние повече не можем да издържаме по този начин, притиснати сме до стената, докато фермерите си говорят сладки приказки на барбекю, видях го с очите си преди малко“, възмущава се превозвачът.

Той напомня, че проблемите не са само по границата, но и в половин Гърция, а вече и на границата й с Турция.

„За нас решението е едно – радикално, да напуснат тракторите и комбайните“, заключава Арабаджиев.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …