сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Български „Храм на Мелпомена“ в Кипър

Български „Храм на Мелпомена“ в Кипър

Българите в Кипър ще се радват на собствен театър, в който ще се пее и играе само на български език, съобщи в еМисия България Моника Мелеки, която живее в страната със семейството си от дълги години.

Тя е завършила НАТФИЗ у нас, но веднага е заминала за чужбина и на практика досега е играла само на гръцки. Мелеки разказа, че е стигнала до тази идея едва ли не в съня си, свише.

Първата постановка на новия театър „Храмът на Мелпомена“ е „Театър, любов моя“ на Валери Петров, която ще бъде представена за Деня на народните будители.

Едновременно с това се подготвя и концерт с различни български произведения, разказа дъщерята в семейството – Венера Мелеки, която е оперна певица и живее в България. По думите й за съжаление български оперни произведения рядко се изпълняват дори и у нас.

В разговора се включи и синът Йоанис, който разказа за участието си в първия фестивал на българския фолклор на 5 юни в Лимасол.

Той е изпълнил песента „Девойко, мари, хубава“, представяйки едно от българските училища в Кипър.

Чуйте разговора със звездната фамилия във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

2 коментара

  1. Теодоси Теодосиев

    Извинете ме за правописа!

  2. Теодоси Теодосиев

    Здравейте! Само да вметна,че беше организиран 1 Български Фолклорен Фестивал „СОВАТЧИИ“ в Кипър гр. Лимасол който бе арганизиран от мен Теодоси!!! Взеха участие- певците Добрин Добрев ,Мими Николова ,БА Българи Ларнака,групи и изпълнители на Фолклорна основа.