понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Българската връзка в кампанията на Бърни Сандърс в Илинойс

Българската връзка в кампанията на Бърни Сандърс в Илинойс

Екипът на Би Ай Ти, който следи кандидат-президентската кампания в САЩ, откри, че шефът на кампанията на Бърни Сандърс, опонента на Хилъри Клинтън в Демократическата партия, в Илинойс е с български произход.

Клем Баланоф даде специално интервю на Ралица Василева, в което разказа любопитната си история.

Дядо му емигрирал в Америка още през 20-те години на миналия век. Говорел пет езика, имал хранителен магазин и по време на Голямата депресия хранел хората и им помагал. Редовно събирал българската общност в Чикаго и заедно правели излети. Бил активист на комунистическата партия и често разказвал за свой приятел и съмишленик – българин.

Преди няколко години Клем дошъл в България, за да издири дядовия си приятел и неговите близки. Носел листче, на което имало няколко имена, а сред тях – Георги Пирински.  Намерил го, срещнали се, водил ги до парламента, поканил ги на вечеря.

Запитан кое е най-вдъхновяващото от идеите на Бърни Сандърс, Клем Баланов посочи безплатното здравеопазване и достъпното образование.

Вижте цялото интервю във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …