вторник , 20 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Българската следа в „Найтуиш“ Пламен Димов: Събрах ги, обучих ги и ги пуснах да летят

Българската следа в „Найтуиш“ Пламен Димов: Събрах ги, обучих ги и ги пуснах да летят

Култовата финландска банда „Найтуиш“ (Nightwish) идва за първия си концерт у нас на 14 септември. С българина Пламен Димов, който е неизменна част от тяхното съществуване, разговаряхме в еМисия България.

Аз съм човекът, който преподаваше на оригиналната група, който ги събра, обучи ги и ги пусна да летят, а те си направиха собственото, което трябваше, разказва за себе си музикалният преподавател.

„Предстоящият концерт в България ще е една съвкупност от най-доброто на групата и много от последния им диск Endless Forms, с една универсална певица като Флоор Янсен, която е от три години с тях и е нещото, за което са мечтали. Страхотна е“, казва още той.

Димов определя ролята си за съществуването на бандата като „чиста случайност“. „Просто изпълних дълга си на човек и преподавател към тях, не съм предполагал, че от тях ще стане такава огромна и известна група“.

На въпрос в навечерието на празника 24 май кой е най-важният урок, той отговаря – да бъдеш човек с учениците си.

От 30 години Пламен Димов живее в малкото градче Китее, където е женен. От четири години насам пък организира седмици на „Найтуиш“, за които се събират фенове и музиканти от цял свят и свирят музиката им.

По скайп се включи и майката на хедлайнера Туомас Холопайнен. Вижте целия разговор:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Атанасов

    „…където е омъжен…“
    Не че не е възможно, но ако беше омъжен, нямаше как да има 3 деца.