четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Българската игра „Хлебари без граници“ с високо признание от ООН

Българската игра „Хлебари без граници“ с високо признание от ООН

Хлебната къща в София е част от мрежа, която обхваща такива места в повече от 20 града само в България и още много в над 35 държави на пет континента.

Зад глобалната идея стои българката Надежда Савова-Григорова, доктор по културна антропология с диплома от университета „Принстън“ в САЩ. Тя е автор и на играта „Хлебари без граници“, която в края на април получи високо международно признание.

Играта е сред десетте финалисти за световната Награда за междукултурни иновации, за която тази година кандидатстваха над 1000 проекта от цял свят. Наградата се връчва от Алианса на цивилизациите на ООН, създаден през 2005 г. с цел да насърчава изграждането на мостове между културите и уважение между народите.

Какво означава тази награда и какъв глобален отпечатък може да остави играта „Хлебари без граници“, вижте в интервюто на Десислава Микова с Надежда Савова-Григорова.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …