неделя , 26 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Наши сънароднички в Ница – на метри от трагедията
NICE_POLINA картинка

Наши сънароднички в Ница – на метри от трагедията

В момента на нападението бяхме на крайбрежната алея, както всички останали хора, които празнуваха, разказа за еМисия България българката Полина Николова, която се е оказала почти на мястото на трагедията.

Тя разказа как малко след тържествената заря за Деня на Бастилията, докато са се разхождали с приятели, са видели тичащи в обратната посока полицаи, а секунди по-късно и тичащата тълпа.

Неописуема паника, крясъци, изстрели, полицаи, паникьосани и изплашени не по-малко от хората, описва сцените на ужаса тя.

За щастие Полина и приятелите й са били по-напред, в посоката, към която са се опитвали да избягат хората, и не са видели камиона и атентатора. По думите й в много от заведенията в центъра обаче работят българи.

Тя разказа още как веднага са се прибрали и цяла нощ са чували звука на линейките. Сутринта градът е бил страшно тих, като хората са били призовани да останат по домовете си.

В момента на разговора Полина вече беше на път до изхода на града, където по думите й има задръстване, тъй като явно много хора се опитват да го напуснат.

В предаването се включи и друга наша сънародничка – Лора-Магдалена Петрова, която живее в Ница на минути от мястото на трагедията.

Тя разказа, че точно преди атаката се е разхождала по главната алея „Променад дез Англе“, а малко след като се е прибрала, нейна приятелка й написала какво се случва в момента.

Лора сподели също, че много нейни познати французи са й казали, че са очаквали нещо подобно да се случи или на Европейското първенство по футбол, което свърши, или на френския национален празник, и затова не са излезли.

По улиците е по-скоро тихо, но линейките от снощи досега се чуват, летището също е евакуирано, разказа още българката.

Вижте също

IZBORI картинка

Димитър Иванов: ЦИК незаконно ще затрудни гласуването в чужбина

В последните часове ЦИК взе решение, с което по административен път ще създадат опашки и …