петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Българска студентка в Лондон: Не се притеснявам, ако има промяна, тя ще е след време

Българска студентка в Лондон: Не се притеснявам, ако има промяна, тя ще е след време

Дали решението на британците да напуснат Европейския съюз ще засегне българските студенти в Обединеното кралство коментира Елина Марковска, която е втора година студент по пиар и реклама в Уестминстърския университет в Лондон.

Тя бе категорична, че тя и приятелите ѝ от България, които учат във Великобритания, не са очаквали подобен резултат на референдума.

„В началото бях в лека паника каво ще се случи, но с информацията, която получавам от медиите, разбирам, че, ако има промяна, тя ще бъде наложена след време и с времето. Няма да има резки и драстични промени, поне за нас студентите“, сподели Марковска.

Тя каза още, че от университета, в който учи, са изпратили писмо до студентите, с което ги успокояват и уверяват, че няма за какво да се притесняват, докато завършат образованието си.

„Каквото и да стане с Великобритания и мога да се реализирам там, не мисля, че ще ми попречи това, че съм от България, а те са извън ЕС“, допълни още тя.

Българката разказа още, че впачатлението ѝ от британците, с които общува, е, че като цяло младите хора, на около 20-21 години, не са информирани какво е ЕС, били са повлияни в решението как да гласуват от възрастните и от медиите.

„Мога да кажа, че са манипулирани“, посочи тя и допълни, че те смятат, че сега ще бъдат като Швейцария, а същевременно са убедени, че са роби на ЕС.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …