петък , 22 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / България влиза във волейболния елит

България влиза във волейболния елит

Националният ни отбор по волейбол влиза в елита на най-комерсиалната волейболна надпревара. Ядрото на новия формат е съставено от 12 страни – Бразилия, Италия, САЩ, Китай, Сърбия, Франция, Аржентина, Иран, Полша, Германия, Япония и Русия. В следващите 7 години (от 2018 до 2024 г.) тези отбори няма да могат да изпаднат от първа дивизия, независимо от мястото, което заемат в крайното класиране.

България заедно с Австралия, Канада и Корея е сред т.нар. „Претенденти“, като участието им в най-горното ниво на турнира се определя изцяло от позицията им във финалното подреждане след всеки сезон. Турнирите от първата седмица на „Нова волейболна лига“ ще се проведат от 25 до 27 май. България ще играе срещу Китай, Аржентина и САЩ.

Във втората седмица от 1 до 3 юни България ще играе с Австралия, Русия и Сърбия. В третата седмица от 8 до 10 юни отборът ще се изправят срещу Италия, Япония и Полша. В четвъртата от 15 до 17 юни националите ни излизат срещу Франция, Канада и Бразилия. В последната пета седмица от груповата фаза на турнира България ще играе с Германия, Корея и Иран.

Финалите ще се състоят от 4 до 8 юли. За тях ще се класират първите пет тима в крайното класиране плюс домакина на заключителната фаза.

 

Вижте също

На Мондиала: Свалки и секс туризъм в големи дози – бразилец и рускиня демонстрират. ВАР прати треньор на Иран в болница

Въпреки предупрежденията към руските жени да се въздържат от интимни контакти с чужденци по време …