сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / България осъди атентатите в Брюксел

България осъди атентатите в Брюксел

България осъди остро терористичните атаки в Брюксел.

Подобни прояви, насочени срещу мирни граждани, не могат да бъдат оправдани по никакъв начин, се казва в съболезнователна телеграма на президента Росен Плевнелиев до краля на Белгия Филип.

Брюксел не е просто белгийската столица. Това е столицата на обединена Европа. Това е сърцето на една общност, към която България принадлежи. Днес повече от всякога всички европейци трябва да покажем на целия свят, че няма да позволим на тероризма да разруши нашата цивилизация. Знам, че ще го направим по най-убедителен начин, защото това е част от нашите общи ценности, от нашия общ морал и култура, се казва в съболезнователния адрес на премиера Бойко Борисов.

Няколко часа след терористичните атаки българският вътрешен министър Румяна Бъчварова обяви, че е свикано заседание на националния щаб по сигурността, предвидено е мащабно антитерористично обучение в София, а веднага след атаките е започнала и специализирана полицейска акция.

Бъчварова даде брифинг, на който каза, че няма пряка заплаха за страната ни след взривовете в Брюксел.

Днес в София ще бъдат извършено мащабно антитерористично обучение, което е било планирано да се проведе на този ден преди месеци.

 

Вижте повече във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. къса памет

    При атентата в черквата „Света Неделя“ загиват 134 души, ранените са 500, повечето от които умират от раните си. # Следователно: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ТЕРОРИСТИ са в БКП (БСП) и са ОБУЧЕНИ и ФИНАНСИРАНИ от МОСКВА . . . а СТАНИЩЕВ СЕ ИЗВИНИ САМО на МЕСТАН и любовно ГО целуна в устата . . .