понеделник , 17 декември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / България има шанс да стане домакин на Европейската агенция по лекарства

България има шанс да стане домакин на Европейската агенция по лекарства

От Министерство на здравеопазването обявиха, че страната ни има големи шансове за домакинството на Европейската агенция по лекарствата. В момента тя се намира в Лондон и ще има нов „дом” след напускането на Великобритания от ЕС.

Заместник-министърът Мирослав Ненков пък тръгва на своеобразно „евротурне”, за да търси подкрепа при гласуването. Според него няма проблем в това, че България няма подходяща сграда за Агенцията и че ще строи нова като даде за пример Холандия, чиято кандидатура предвижда същото.

Окончателното решение на евроинституциите се очаква през ноември. Как зам.-министърът коментира твърденията, че София няма да се справи с амбициозната задача да отговори на изискванията на над 800-те специалисти в европейската агенция – вижте във видеото, а още от еМисия България гледайте ТУК!

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …