петък , 20 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / България грабна 11 медала от Европейското първенство по ММА

България грабна 11 медала от Европейското първенство по ММА

България продължава да налага името си сред ММА елита, а доказателство за това е домакинството на страната ни на Европейското първенство. Състезанието се проведе миналата седмица, а участие взеха над 350 състезатели от 30 различни страни.

„Не беше лесно. В международната федерация членуват 68 държави към момента. 30 и няколко от тях са от Европа. Всяка от тях иска да организира такова голямо първенство, да бъде част от организацията на Европйеското първенство. Битката беше доста продължителна, но се радвам, че успяхме да се преборим и огромният труд, който всички ние (членовете на Българска федерация по ММА -бел.ред.) полагаме, сега вече го виждаме във броя медали и титли, които се надявам да спечелим днес“, казва Станислав Недков пред камерата на „Спорно за спорта“.

На ринга се качиха 17 български представители, като двама отпаднаха на полуфиналите, а цели девет продължиха към финала. В групата имаше и представители на нежния пол – Антония Калъчева се окичи с бронза, а Офелия Туджарова спечели златото по време на своя дебют на ринга.

„Офелия е дебютант въобще във ММА. В продължение на повече от година тренира, но нямаше възможност, понеже в нейната категория в България няма други момичета, няма с кой да се състезава, и тя година и повече тренираше само с мъжете. Беше трудно решение да пуснем дебютант, който въобще не е играл ММА, направо на Европейско първенство, но се радвам, че тя оправда доверието“, казва Недков.

Равносметката от Европейското първенство е следната – 11 медала за нашите бойци. Пет от тях са златни, четири – сребърни, и два – бронзови.

След доброто представяне на българите, следват и амбициите за домакинство на Световното първенство по ММА през 2018 г.

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …