неделя , 23 април 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Спорно за спорта / България грабна 11 медала от Европейското първенство по ММА
SPORT_MMA картинка

България грабна 11 медала от Европейското първенство по ММА

България продължава да налага името си сред ММА елита, а доказателство за това е домакинството на страната ни на Европейското първенство. Състезанието се проведе миналата седмица, а участие взеха над 350 състезатели от 30 различни страни.

„Не беше лесно. В международната федерация членуват 68 държави към момента. 30 и няколко от тях са от Европа. Всяка от тях иска да организира такова голямо първенство, да бъде част от организацията на Европйеското първенство. Битката беше доста продължителна, но се радвам, че успяхме да се преборим и огромният труд, който всички ние (членовете на Българска федерация по ММА -бел.ред.) полагаме, сега вече го виждаме във броя медали и титли, които се надявам да спечелим днес“, казва Станислав Недков пред камерата на „Спорно за спорта“.

На ринга се качиха 17 български представители, като двама отпаднаха на полуфиналите, а цели девет продължиха към финала. В групата имаше и представители на нежния пол – Антония Калъчева се окичи с бронза, а Офелия Туджарова спечели златото по време на своя дебют на ринга.

„Офелия е дебютант въобще във ММА. В продължение на повече от година тренира, но нямаше възможност, понеже в нейната категория в България няма други момичета, няма с кой да се състезава, и тя година и повече тренираше само с мъжете. Беше трудно решение да пуснем дебютант, който въобще не е играл ММА, направо на Европейско първенство, но се радвам, че тя оправда доверието“, казва Недков.

Равносметката от Европейското първенство е следната – 11 медала за нашите бойци. Пет от тях са златни, четири – сребърни, и два – бронзови.

След доброто представяне на българите, следват и амбициите за домакинство на Световното първенство по ММА през 2018 г.

Вижте също

DEVOIKI

Представяме ви новия ансамбъл по художествена гимнастика за девойки

Те са млади и крехки, а до скоро бяха и много неуверени. Те са красиви …