събота , 25 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / България говори за… организацията на предсрочните избори
JIVA_BGIZBORI картинка

България говори за… организацията на предсрочните избори

Само месец, откакто встъпи в длъжност, служебното правителство отчете много добри финансови резултати, а премиерът Огнян Герджиков даде много висока оценка и на подготовката на предсрочните избори на 26 март.

Вицепремиерът Стефан Янев, който отговаря за нея, съобщи на пресконференция, че всичко върви нормално – „съгласно планировката и без особени затруднения“. Вижте подробности във видеото долу.

Междувременно блгарите в Турция, Великобритания, Германия и Испания са тези, които са подали най-много заявления за гласуване за предстоящия вот. Освен за разкриването на много допълнителни секции, тези заявления помагат и при самото гласуване, тъй като така тези хора са предварително вписани в списъците и няма да се налага забавяне на процеса в изборния ден. Окончателният брой на секциите ще стане ясен на 4 март.

Чуйте подробни данни и коментара на говорителя на ЦИК Цветозар Томов във видеото долу. По думите му един от главните въпроси е дали в Германия ще се разкрият секции извън дипломатическите представителства.

По темата във „Жива връзка“ по скайп се включи и българинът Явор Константинов от Австралия, където нашите сънародници този път ще имат двойно повече секции, благодарение на добрата организация. Чуйте подробности за процеса и проблемите, които още съществуват вследствие на промените в Изборния кодекс:

Вижте също

JIVA_ROMA картинка 4

Какво да очакваме от юбилейната среща в Рим

В събота в Рим държавните и правителствени ръководители от Европейския съюз ще се срещнат в …