вторник , 17 юли 2018
Начало / Жива връзка / България говори за… организацията на предсрочните избори

България говори за… организацията на предсрочните избори

Само месец, откакто встъпи в длъжност, служебното правителство отчете много добри финансови резултати, а премиерът Огнян Герджиков даде много висока оценка и на подготовката на предсрочните избори на 26 март.

Вицепремиерът Стефан Янев, който отговаря за нея, съобщи на пресконференция, че всичко върви нормално – „съгласно планировката и без особени затруднения“. Вижте подробности във видеото долу.

Междувременно блгарите в Турция, Великобритания, Германия и Испания са тези, които са подали най-много заявления за гласуване за предстоящия вот. Освен за разкриването на много допълнителни секции, тези заявления помагат и при самото гласуване, тъй като така тези хора са предварително вписани в списъците и няма да се налага забавяне на процеса в изборния ден. Окончателният брой на секциите ще стане ясен на 4 март.

Чуйте подробни данни и коментара на говорителя на ЦИК Цветозар Томов във видеото долу. По думите му един от главните въпроси е дали в Германия ще се разкрият секции извън дипломатическите представителства.

По темата във „Жива връзка“ по скайп се включи и българинът Явор Константинов от Австралия, където нашите сънародници този път ще имат двойно повече секции, благодарение на добрата организация. Чуйте подробности за процеса и проблемите, които още съществуват вследствие на промените в Изборния кодекс:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …