понеделник , 16 юли 2018
Начало / Жива връзка / България говори за… Обезщетенията след фалит на туроператор

България говори за… Обезщетенията след фалит на туроператор

В навечерието на коледно-новогодишните празници един от големите туроператори – „Алфатур“, обяви несъстоятелност.

Близо 580 души ще бъдат засегнати от фалита, тъй като вече са резервирали и преплатили почивките си. Те обаче ще получат парите си обратно, тъй като резервациите им са застраховани.

Всеки засегнат от фалита трябва да се обърне директно към застрахователя.

Необходимите документите, които клиентите на „Алфатур“ следва да попълнят и представят в офис на дружеството са: уведомление за щета, заверени за вярност с оригинала копия на договора с туроператора и всякакви разходни документи като фактури, касови бонове, квитанции, извлечения от банкови сметки и др..

Претенции за обезщетение придружени с необходимите документи могат да се подават във всеки офис на „ЗД Евроинс“ или по електронен път на имейл: property.claims@euroins.bg.

Важно е да знаете, че ако сте сред засегнатите, ще получите парите си със закъснение, ако друг оператор не може да осъществи резервацията ви, тъй като обезщетенията се изплащат след съдебното решение за фалита на туроператора.

Как в Америка се гарантират правата на потребителите и обезщетяването им при обявяване на фалит – вижте в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …