петък , 19 януари 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / България, Естония и Австрия официално приеха приоритетите си за председателството на ЕС

България, Естония и Австрия официално приеха приоритетите си за председателството на ЕС

Днес трите държави, които ще поемат европредседателството приеха приоритетите за следващите 18 месеца. България, Естония и Австрия ще работят заедно за икономически растеж, миграция и сигурност.

За България е особено важно сътрудничеството с Турция за мигрантите и приобщаването на Западните Балкани към ЕС. Премиерът Бойко Борисов подчерта, че балканските държави трябва да докажат, че са готови за членство в общността и предупреди че председателството няма да е лесно.

Борисов получи всеобща подкрепа за сътрудничеството с Турция по въпроса за бежанците, а относно преговорите за Брекзит, Борисов смята, че разводът с Лондон ще бъде много труден.

Това пролича още днес. ЕС остана неудовлетворен от плана за правата на европейците след излизането на Великобритания от общността. Премиерът Тереза Мей предложи гражданите на ЕС да получат статут на уседналост след 5 години, но въпреки това, остават още много въпроси за изясняване.

Вижте също

ГДБОП и ДАНС щурмуваха Медицинския университет в София заради схема за незаконен прием на студенти. Щетите в страната след ураганния вятър са за милиони левове и още от централните новини на 19 януари

ГДБОП и ДАНС влязоха в Медицинския университет в София. Запечатани са кабинети на ръководители и …