сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / България – база за руска диверсия на Балканите?

България – база за руска диверсия на Балканите?

Днес лидерът на сдружение ДОМ (Достойнство, отговорност, морал) и бивш син депутат Иван Сотиров публикува сензационно отворено писмо до президента, премиера и председателя на Народното събрание с призив българските власти да реагират на суперсекретни документи, предоставени от анонимен правителствен източник от Македония на международния журналистически консорциум Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

Организацията преди време публикува т.нар. досиета от Панама. Преди дни направи същото с други досиета, засягащи сигурността на България във връзка с правителствената криза и парламентарните битки в Македония и не само.

„Две седмици българките институции мълчат – нито потвърждават, нито опровергават информацията. Занимаваме се с котката на президента – класика за отвличане на вниманието с подобни теми при сериозни ситуации“, коментира в студиото на „Честно казано“ Иван Сотиров.

В скайп линията с коментар се директно се включи и Асен Йорданов, директор на сайта „Бивол”, който единствен от българските медии работи с консорциума.
„Аз лично не съм изненадан – напротив, този теч на информация от македонските секретни служби само потвърждава данните, които имахме досега. В момента Русия има много силен интерес към страните от Западните Балкани да не бъдат приобщени към НАТО и ЕС“, обясни журналистът.

„10 години пред България да влезе в ЕС и НАТО руският посланик тогава официално заяви, че едва ли не Русия дава своята благословия да се приобщим към ЕС, но едва ли не в ролята на Троянски кон“, допълни още Асен Йорданов.

„Олигархичният модел в България се държи на недопускане на западни инвестиции, защото ние сме едно копи-пейст на руския модел“, допълни още Иван Сотиров.

„Нашият парламент единодушно е взел решение за подкрепа на това Македония да се присъедини към ЕС. Русия категорично обаче няма интерес това да се случи“, обяснява бившият депутат. „Има очевидни симптоми на това, че в България има политическа зависимост от Русия“, убеден е Сотиров.

„Борисов твърде често се среща с представители на Руското посолство, но не парадира с това, за сметка на срещите си с лидери от Запада“, цитира информация от таен доклад за премиера ни Асен Йорданов.

„Ние настояваме за категорични действия против рестартирането на проекти като АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“, защото те са корупционно“, каза в заключение Сотиров.

Вижте целия разговор по темата в следващото видео!

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

4 коментара

 1. о р полк Судомитов

  Прекрасна тема но се нуждае от развитие и задълбочаване.Целият ни преход е изкопиран от Русия за това и резултатите са съответстващи.Трябва да се знае че Русия каквото и да прави се получава автомат Калашников и Северна Корея.

 2. Твърдо,организирано имного активно сме длъжни да се ,да се БОРИМ ПРОТИВ РУСКАТА ИМПЕРСКА ИНВАЗИЯ У НАС..! ДРУГ ИЗХОД ЗА НАС НЯМА!

 3. Дървосекачът

  О’Санна ! – ами то Откога ви/Ви дудна БиАй/г-це Кулезич относно ТроянскоКонието на ‘наште’ …
  …а ето и перфектен повод БиАй – да Стартира Тотален DrillDown !, и именно :
  – В ‘бизнеса’ ! – че то Има ли Барем един ‘наш’ ‘бизнес’незнамквоси дет НЕ Е АчикАчик ‘изделие’ на ДнешенКремъл ?!
  + В ‘банките’ ! – Същото .
  + В ‘службите’ ! – Хеле пък там ! ….и да не ‘забравите’ ‘обиблиотекарените’ !
  + ами тоя банкянскио ?! …ами Лютфито/Ахмедчо ?! …ами чернодрешкоШитчето ?! …ами аг.Иван ?! …Винкела ?! …и т.н. И т.н.
  + ами Всичките ‘наште’ ‘медии’ ?!
  + ами я Вижте що за Безобразие е из Българското интернет Пространство ! …Е ли възможно да е случайно ?!
  …..а Имайки предвид че тая Целева Воня – е И систематично разпространявана по Цял Свят виа командированите зулумаджии(ки) на ‘наште’ – ето как ще Заработи Глобалното което Ни трябва !
  (Успех !)