вторник , 19 юни 2018
Начало / Новини / АМЕРИКА / Българите във Флорида празнуват 3 март

Българите във Флорида празнуват 3 март

Българите в района на Тампа в щата Флорида използваха Националния празник като повод да съберат средства за построяване на църква в града Сейнт Питърсбърг.

Вижте също

След историческата среща между Доналд Тръмп и Ким Чен-Ун: Пхенян обеща пълно ядрено разоръжаване, а САЩ прекратяване на съвместните военни учения с Южна Корея

Историческата среща между Доналд Тръмп и Ким Чен-Ун донесе обещание от Пхенян за пълно ядрено …

4 коментара

 1. Българинът все трябва да оплюе и да създаде интрига за най-голямо съжаление.

 2. Мариана Димитрова

  Г-н Тотев , за ваша информация , а и за всички българи,които живеят в района на Тамра бей и се интересуват от събитията в общността. 1. Дамата, каято говори е член на БПЦО Св.“Йоан Кръстител“ от самото му основаване – преди повече от седем години и член на първото църковно настоятелство. 2. Не говори в бъдеще време , а цитирам “ сега сме под контракт“. 3. На това тържество имаше представители на пет организации – о.Атанас от Българската църква Св.“ Георги“ в Орландо , фолклорен състав “ Шареница“ към Българското училище “ Родина“ в Сейнт Питърсбърг , фолклорен състав “ Хоп-Троп“ – Сарасота , част от настоятелството на БПЦ Св. “ Неделя“ – Сарасота , професионален фолклорен състав „Елит“ от Тампа. 4. Репортажа от тържественият молебен,който отслужи о.Атанас и танцуващите изброени по-горе фолклорни състави – е автентичен и е в залата на украинска църква в Сейнт Питърсбърг,която бяхме наели за случая.Всички българи бяха поканени на празника. Вие и вашето семейство – също , чрез и-мейл изпратен до вашата снаха от у-ще „Родина“.
  Благодаря на BIT за истинския репортаж ! Ще Ви очакваме и в бъдеще да отразявате нашите успехи и проблеми !

 3. Таня Караджова

  Не отива на Божи човек от една църковна организация да напада друга подобна организация само защото е казана добра дума за нея. Може би господинът трябва да понаучи малко повече за християнството и как с делата си вярващия прославя Бога… или не…

  Нашата църковна организаия, „Св. Йоан Кръстител“ е най-дърго съществуващата. Идеята ни е да имаме не само църква, а и зала/културен център, където ще можем да празнуваме всеки български празник и поддържаме нашите традици живи.

  В Тампа Бей района има хиляди българи и три църковни организации.
  Приемете ги като три енории.
  Имя място под слънцето за всички!

 4. Тошко Тотев

  Аз виждам, че този репортаж е композиран от две независими събития!
  Първото: Една дама която не познавам и говори в бъдеще време за закупуване на терен и изграждане на църква!
  Второто: Репортаж от служба с отец Атанас Магеров и танцуващи във вече съществуващата Българска църква Света Петка, която беше закупена и ремонтирана само с дарени средства и доброволен труд през ноември 2016 година!
  Не ми е ясно кой и с каква цел е съчинил този репортаж! Навярно дамата от първата част очаква по този начин да продължи да събира средства за нещо с неизвестен край!! Може би вие трябва да разберете и отговорите!
  Направете истинско предаване и покажете съществуващата вече църква Света Петка и хората които успяха да реализират тази идея!!