сряда , 29 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / Българите в Каламата първи подадоха заявления за избирателна секция
JIVA_KALAMATA картинка

Българите в Каламата първи подадоха заявления за избирателна секция

С края на срока за регистрация на партиите и коалициите за предстоящите парламентарни избори, започна събиране на подписи за откриването на избирателни секции в чужбина.

Първата избирателна секция, събрала 60 заявления за гласуане в чужбина, отново е в гръцкия град Каламата. Сънародниците ни събраха неоходимия брой заявления за 24 часа след отваряне на електронния регистър на ЦИК.

На какво се дължи добрата организация на българите в Каламата – коментира Цветанка Петрова, която е сред организаторите на общността на полуостров Пелопонес.

„Тъй като предишните избори не бяха далеч във времето, имахме готовност за събиране на заявленията и веднага след вота си знаехме, че ще има нов. След публикуването на указа на президента близо за седмица ги събрахме. Убедила съм се, че за да се свърши бързо работата, то трябва да се заеме един човек“, раказа Петрова.

Преди три години, когато за първи път открихме секция в Каламата, събирахме заявленията писмено и аз ги подадох електронно, добави още тя.

Сънародничката ни посочи, че българската общност наброява около 350 – 400 души, но на избори гласуват около 120 души.

Целия коментар на сънародничката ни, живееща в Гърция, можете да видите във видеото:

Вижте също

JIVA_IZBORI_TURKEY картинка 2

Живеещите извън Турция вече гласуват в референдума на Ердоган

Близо 3 милиона турски граждани зад граница започват да гласуват в референдума за президентска република. …