петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Българите в Чикаго се обединяват в благотворителна кауза за новия живот
Снимка: EPA

Българите в Чикаго се обединяват в благотворителна кауза за новия живот

На 5 декември в Чикаго ще има Коледен благотворителен концерт, организиран от почти цялата българската общност. В събитие участие ще вземат фолклорни групи и танцови състави, вокални групи и изпълнители.
Децата от всички неделни училища ще изработят  и подарят коледни картички  за дарителите. Това е първи по рода си концерт, в който общността се обединява.

Събраните средства ще отидат за две фондации в България – „Искам бебе“ и “ Детско сърце“.

Станимир Танев – пастор в Българска евангелска църква „Нов Живот“, и Ирина Гочева – ръководител на ансамбъл „Хоро“ от студиото на BiT в Чикаго. Радина Велчева от фондация „Искам бебе” и проф. Маргарита Цонзарова от „Детско сърце“ – в София.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Дори не разбрах кога и къде ще е този концерт.Госпожата не отговори точно на този въпрос,а искат да съберат колкото се може повече дарения.Е моето го изпусна,защото сега трябваше да го разбера,а не да се ровя и търся.Така не се правят нещата,но не пропусна да рекламира миската,която и да е тя.