събота , 18 ноември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Българите в Англия – преди и сега

Българите в Англия – преди и сега

На 30 май от 17 ч. в зала 19 на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей ще се проведе представяне на книгата на доц. д-р Мила Маева „Българските емигранти в Англия – минало и съвременност“.

Книгата представлява първото цялостно и задълбочено изследване на българската емиграция в Англия от Възраждането до днес, основано на преглед на британски архиви и собствен теренен материал, събиран в периода 2007-2015 г.

Проучването проследява напускането на родината, заселването и намирането на работа в новата държава. То се спира върху българските организации и места на Острова, изследва ролята на езика при интеграцията в новото общество, както и промените във всекидневния живот и в празничната култура сред българските емигранти.

Повече подробности за изследването и защо се е насочила точно към избралите да емигрират в Англия наши сънародници – вижте повече от самият автор на книгата доц. Маева!

 

Вижте също

Германия на ръба на предсрочни избори. Пучдемон се яви пред белгийския съд

Меркел опитва да състави правителство от три партии с различни концепции. След тежка нощ на …

Един коментар

  1. Как може изобщо да не сте наясно какво излъчвате
    и да каните човек да коментира, докато върви труда на други! Пуснете кадри от събитията на госпожата, която говори, а когато искате да излъчите флашмоба от Лондон поканете неговите организатори! И изказване от родана
    “ това на някЪв импровизиран флашмоб ми прилича“ са повече от недопустими за“ професионаслист“
    Моля оправете си грешките!