събота , 19 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Българите в Англия – преди и сега
bganglia

Българите в Англия – преди и сега

На 30 май от 17 ч. в зала 19 на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей ще се проведе представяне на книгата на доц. д-р Мила Маева „Българските емигранти в Англия – минало и съвременност“.

Книгата представлява първото цялостно и задълбочено изследване на българската емиграция в Англия от Възраждането до днес, основано на преглед на британски архиви и собствен теренен материал, събиран в периода 2007-2015 г.

Проучването проследява напускането на родината, заселването и намирането на работа в новата държава. То се спира върху българските организации и места на Острова, изследва ролята на езика при интеграцията в новото общество, както и промените във всекидневния живот и в празничната култура сред българските емигранти.

Повече подробности за изследването и защо се е насочила точно към избралите да емигрират в Англия наши сънародници – вижте повече от самият автор на книгата доц. Маева!

 

Вижте също

reakcii

Световните лидери осъдиха атентата в Барселона

Съболезнования изказаха лидери от Европа и света – Жан Клод Юнкер и Тереза Мей изказаха …

Един коментар

  1. Как може изобщо да не сте наясно какво излъчвате
    и да каните човек да коментира, докато върви труда на други! Пуснете кадри от събитията на госпожата, която говори, а когато искате да излъчите флашмоба от Лондон поканете неговите организатори! И изказване от родана
    “ това на някЪв импровизиран флашмоб ми прилича“ са повече от недопустими за“ професионаслист“
    Моля оправете си грешките!