вторник , 18 декември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Българите отбелязаха 24 май в Ню Йорк

Българите отбелязаха 24 май в Ню Йорк

Нели Хаджийска, училищен ръководител на училище „Гергана“ от Ню Йорк, се включи в ефира на еМисия България и разказа как малчуганите отбелязаха този любим български празник. Тя поздрави всички българи, колегите си от училището „Гергана“ и всички, които отбелязват днешния празник зад граница.

Хаджийска разказа, че за 4-ти път се отбелязва 24 май и празникът става общоградски. „Подготовката започна още през януари. Нещата, които правим, са наистина безкрайно интересни. Имаме 3 групи детски хорове, музикален театър, театрално студио, художествена гимнастика“, разказа училищният ръководител.

Тя благодари и на колегите си от Чикаго, които са изнесли спектакъл пред тях. „И двете училища се надяваме срещата ни да не остане последна“, сподели Нели Хаджийска.

Чуйте целия разговор с Нели Хаджийска в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …