понеделник , 22 октомври 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Българин за раздаването на мартеници в Лондон

Българин за раздаването на мартеници в Лондон

За една симпатична приятелска инициатива в Лондон, за пръв път случила се преди година на 1 март – Баба Марта, разказа днес в еМисия България Бойко Боев, който се включи от британската столица.

На тази дата преди година участници в клуба за разходки из Лондон се събират в един пъб до българското посолство, в съседство до Хайд парк, и решават да връзват мартеници на лондончани. Изработката им също е тяхно дело.

Според сънародника ни това е един изключително забавен и приятен начин да бъде представена тази родна традиция на лондончани.

Приятелите откриват и се снимат и до българска чешмичка, направена през 2012 г. – по думите му едно от малкото места, които имат връзка със страната ни на Острова.

„Мисля, че едно от хубавите неща да живееш в чужбина, е да преосмислиш своята идентичност.

Лично за мен е важно да мога да участвам в живота на Лондон и лондончани и бих искал тези хора да научат за мен по начин, по който могат да го разберат, любопитен и приятен“, казва българинът.

На въпрос за появилите се слухове, че българското посолство е отказало честване на 3 март там, при което то е било поето от руското, той отговори: „Не очаквам от българската държава да ми организира събития и да ме прави българин“.

Чуйте целия разговор:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …