събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Българин във Франция: Париж е на крака, не на колене
Снимка: ЕРА

Българин във Франция: Париж е на крака, не на колене

„Париж е на крака, Париж не е на колене“, каза в еМисия България българинът Герасим Дишлиев, който се занимава с изкуство и живее в Париж. Той разбира за терористичната атака, докато си е вкъщи и гледа мача между Франция и Германия с племенника си. Тогава осъзнава причината за многобройните сирени на булеварда, на който живее.

На следващия ден след атентата, събота, Париж е оживен, разказа Герасим Дишлиев. На Площада на Републиката са се събирали хора въпреки предупрежденията на полицията и обявеното извънредно положение в страната.

Случилото се в Париж ще промени отношението на французите към мигрантската вълна, смята българинът. Но допълни също, че има и здравомислещи хора. Те ще осъзнаят, че „хората, които бягат от войната, не са лошите“.

„Аз съм преди всичко човек. Човекът на изкуството в мен със сигурност ще заговори, но пак казвам, трябва време да мине, да осмислим нещата, защото тези, които са терористите, те искат да ни пречупят чрез страха. А като човек на изкуството искам по-­нататък да покажа, че страхът не е оръжието, което ще пречупи хората. От друга страна, че гневът и яростта не трябва да бъдат нашето оръжие, за да се борим срещу тях“, коментира още Герасим Дишлиев.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …