понеделник , 24 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Българин във Франция: Париж е на крака, не на колене
Снимка: ЕРА
Снимка: ЕРА

Българин във Франция: Париж е на крака, не на колене

„Париж е на крака, Париж не е на колене“, каза в еМисия България българинът Герасим Дишлиев, който се занимава с изкуство и живее в Париж. Той разбира за терористичната атака, докато си е вкъщи и гледа мача между Франция и Германия с племенника си. Тогава осъзнава причината за многобройните сирени на булеварда, на който живее.

На следващия ден след атентата, събота, Париж е оживен, разказа Герасим Дишлиев. На Площада на Републиката са се събирали хора въпреки предупрежденията на полицията и обявеното извънредно положение в страната.

Случилото се в Париж ще промени отношението на французите към мигрантската вълна, смята българинът. Но допълни също, че има и здравомислещи хора. Те ще осъзнаят, че „хората, които бягат от войната, не са лошите“.

„Аз съм преди всичко човек. Човекът на изкуството в мен със сигурност ще заговори, но пак казвам, трябва време да мине, да осмислим нещата, защото тези, които са терористите, те искат да ни пречупят чрез страха. А като човек на изкуството искам по-­нататък да покажа, че страхът не е оръжието, което ще пречупи хората. От друга страна, че гневът и яростта не трябва да бъдат нашето оръжие, за да се борим срещу тях“, коментира още Герасим Дишлиев.

Вижте също

prepodavane

Димитър Владиков разкрива тайната за успешна кариера зад граница

История за успеха – един българин, успял да пробие в академичния свят на гъстонаселен Китай. …