сряда , 20 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Българин в NHL, Уимбълдън в рекорден награден фонд

Българин в NHL, Уимбълдън в рекорден награден фонд

Роденият в Русе в българо-руско семейство вратар Александър Георгиев е първият български хокеист с договор с НХЛ. 21-годишният младежки национал на Сборная подписа тригодишен контракт с Ню Йорк Рейнджърс, съгласно който ще получава по 792 500 долара на сезон. Ако играе за филиал на славния тим в Американската хокейна лига, вратарят ще взима по 70 000 долара на година.

Допълнителните бонуси за изяви пък може да достигнат до 132 500 долара. В последните три години Георгиев игра за финландския ТПС Турку, като имаше кратко преотстъпване в Савонлина. Преди това в продължение на пет години той бе част от школата на Химик Воскресенк, а започва с хокей в школата Московски пингвини.

През 2016 година Георгиев стана световен вицешампион с Русия. Александър Георгиев не крие, че е роден в Русе. Той е запазил българския си паспорт заради по-лесното придвижване в Европа. Още когато е на 1 година обаче семейството му се мести в Москва, откъдето е майка му.

Над 50 милиона долара ще е наградния фонд на откритото първенство по тенис на САЩ, което ще се проведе от 28 август до 10 септември. Победителите в надпреварата ще получат по 3.7 милиона долара, като тези суми и общия награден фонд подобряват всякакви рекорди. Общата сума за награди ще е около 50.4 милиона долара, което е с около 9 процента повече от миналата година.

За играчите ще има и допълнителни бонуси при по-предно класиране. В надпреварата участие ще вземат и топ тенисистите ни Григор Димитров и Цветана Пиронкова. Димитров е заработил почти 9 милиона долара в кариерата си, а Пиронкова около 4,5 милиона.

Вижте още новини от света на спорта в следващото видео:

Вижте също

Медиите в Бразилия сринаха със земята суперзвездата Неймар. Скандал в Хърватия: Изхвърлиха играча на Милан Никола Калинич

https://youtu.be/2M2EJLbimR4 Повод за разочарование от снощи има и тимът на Бразилия. „Селесао“ завърши сензационно 1:1 …