събота , 22 октомври 2016 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Българин в чужбина: Искам да участвам в политическия живот на България, вълнувам се за нея
BG_USA картинка

Българин в чужбина: Искам да участвам в политическия живот на България, вълнувам се за нея

В къщи говорим на български, всяка година ходим в България, поддържаме много тесни връзки с роднините си и мисля, че повечето българи в чужбина живеят на този принцип, разказва Александър Петров, преподавател по психология в Държавния университет в Кълъмбъс, Охайо.

Преди време той написа отворено писмо по повод промените в Изборния кодекс, засягащи възможността на българите в чужбина да гласуват.

Това бе обръщение до българската общественост, в което обосновавах защо българите продължават да са българи, независимо от това къде се намират, както категорично казва и Конституцията, казва той.

За писмото Александър получава много поздравления от свои сънародници в редица други страни. Получава обаче и традиционните негативни коментари – че е наивен, че не плаща данъци у нас и т.н.

Искам да участвам в политическия живот на България, вълнувам се за нея, категоричен е обаче той, като си спомня и как е участвал в организирането на изборни секции.

Тук не е нужно да имаш връзки, питат ме само колко статии съм публикувал, разказва Александър Петров и за работата и живота си в САЩ.

Чуйте целия разговор с него:

Вижте също

GEORGI_MARKOV картинка

Георги Марков в спомените на колегата му в Би Би Си Питър Юдел

Питър Юдел е бивш журналист от Би Би Си, който между 1971 и 1973 г. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *