сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Българин търси подкрепа за собствен филм в Лондон

Българин търси подкрепа за собствен филм в Лондон

Българин е създал филмова компания в Лондон, която търси подкрепа за първия си филм.

В него, Георг Николов, който от 15 години живее на Острова, ще бъде режисьор, сценарист, продуцент и актьор, какъвто е по образование, завършено във Виена.

Николов вече е познат като актьор от редица култови заглавия, сред които “Теория на всичко“, „Х-Мен“, „100-годишният старец, който скочи през прозореца и изчезна“ и много други, както и от сериали на Би Би Си. Партнирал е и на куп звездни актьори от ранга на Кенет Брана, Еди Редмейн, Антъни Хопкинс, Майкъл Фасбендер и др.

Първият му проект е кратък филм от около 30 минути за колабирането на банките и финансовата криза през 2008 г. и как то се отразява на живота на хората по света.

По думите му конкуренцията е голяма и затова вместо да чака за роли, той е решил да се опита сам да си ги даде. Компания се прави лесно, но трудно се управлява, признава Николов.

Проектът кандидатства за 40 000 британски лири, като Николов ще разчита на подкрепата на сънародниците си. За целта те могат да гласуват за него на сайта (https://www.vmbvoom.com/pitches/perspective-pictures).

Вижте какви са творческите планове на Георг Николов и как се опитва да ги постигне той, както и как можете да се включите:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …