вторник , 12 декември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Българин от Кливланд: Трябва да подаваме много заявления и да искаме секции, за да е ясно, че милеем за България

Българин от Кливланд: Трябва да подаваме много заявления и да искаме секции, за да е ясно, че милеем за България

Много е важно българите в Америка, Великобритания и Испания  – трите държави, където досега най-много секции са били откривани, да се записват, да гласуват на избори, дори ако се приеме този дискриминационен Изборен кодекс. Програма минимум е да подаваме много заявления, да искаме много секции, за да стане ясно на всички, че искаме да участваме, че милеем за България.

Това коментира сънародникът ни Александър Петров, преподавател по психология в Държавния университет в Кълъмбъс, Охайо по повод поредните промени в Изборния кодекс, регламентиращи отварянето до 35 секции в държави изън България, както и нуждата от поне 60 заявления за откриването на изборна секция.

Петров посочи, че българите, който живеят извън родината, не са доволни от поредните промени в изборното законодателство заради създаващите се изкуствено административни ограничения за гласуване, които „отрязват крилата“ на сънародниците ни.

Петров посочи като положителен пример създаването на скеция в Кливланд, където самият той живее, спомогнала за запознаване на общността и по-късно създаването на българско училище в града.

„Има посадено малко дръвче, което расте и аз смятам да го поливам редовно“, каза метафорично Петров.

Вижте също

Отива ли си и поредният здравен министър след гафа с мораториума върху новите лекарства или корпоративни интереси стоят зад протестите?

Само месец след като оглави здравното министерство, Кирил Ананиев беше изненадан с първи искания за …