понеделник , 22 януари 2018
Начало / Жива връзка / Българин е в класацията за 20-те най-успешни предприемачи под 30 години

Българин е в класацията за 20-те най-успешни предприемачи под 30 години

Къде е по-лесно за младите хора да се развиват – у нас или в чужбина, и какво трябва на един млад човек, за да е успешен – това коментира за „Жива връзка“ българинът Александър Найденов, живеещ в Берлин, който попадна в в класация за 20-те най-успешни предприемачи под 30 години.

Престижното отличие за младия ни сънародник е по повод успешно разработената от него платформа PaperHive. “Това е софтуер за съвместна работа за учени и студенти, който помага за подобряването на научни статии. Тоест, ако нещо не е достатъчно ясно за студента, той може да зададе въпроса си и да получи отговор веднага – от колега, преподавател или от който и да е запознат с информацията, от която и да било точка в света“, обяснява Александър.

В класацията попада още един българин – Константин Рангелов, който се занимава с разработка на товарни дронове. „Това несъмнено е доказателство, че с достатъчно работа може да бъде постигнат успех от младите българи и в чужбина. Според мен обаче, в България е точно толкова лесно да се прави бизнес, колкото на повечето места в света. Ние просто сме негативни, що се касае поне до предиемачество“, категоричен е Александър.

Той допълва, че днес е много лесно да се пътува, да общуваш с клиенти, да започнеш бизнес. „Най-основното е сравнително рано човек да се е нахъсал с амбиция за дадена сфера и консистентно да работи и да се развива, и разбира се да намери най-добрите партньори“, завършва младият предприемач.

Вижте повече в следващото видео!

Вижте също

ИЗВЪНРЕДНО! БСП с нови атаки срещу „Кумгейт“ и паралелната държава. Внася в прокуратурата пет сигнала за корупция

БСП даде извънреден брифинг, на който прозвучаха обвинения към партия ГЕРБ по отношение на злоупотреби …