понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Българин е на трето място на международно състезание по стрийт фитнес в Москва

Българин е на трето място на международно състезание по стрийт фитнес в Москва

Все по-популярен в България става един нов вид спорт – стрийт фитнес. Българинът Виктор Каменов се е класирал на трето място на международното състезание по стрийт фитнес в Москва на 23 юли.
„Преди един месец имаше национално в България и на него взех първо място. Миналата година пак бях в Москва, но бях седми. Тогава правих само статични елементи, а трябваше да имам и динамични елементи. Тази година показах и двата елемента“, разказа 17-годишният Виктор Каменов в предаването еМисия България.

Едно съчетание от упражнения трае около 3 минути и натоварва всички групи мускули. Съчетанието, с което се е представил в Москва, измислил по време на националното първенство в България и му е отнело около месец да го подготви. „Една тренировка протича с многократни повторения. На ден отделям около 4-5 часа за тренировки. Бавно загрявам, започвам с динамични елементи, после статични и завършвам с базова тренировка“, разказа Каменов.

Той научил за този спорт от интернет през 2012 г. и се вдъхновил от клипове. „Реших, че искам и аз да мога да правя упражненията като тези момчета. Първо трябваше да стана първи в България. През 2013 г. бях на 13 място на състезание в София“, разказа Каменов. След това започнал постепенно да се издига в класацията. Всяка година все повече и повече нови момчета започват да тренират, след като се вдъхновят от клипове в интернет.

На състезанието в Москва се е представила и Елена Любенова. В България има около 4-5 момичетата, които тренират стрийт фитнес.
„Предстои след една седмица да се създаде клуб по стрийт фитнес. Това ще позволи да се правят повече състезания с по-голям награден фонд“, обясни Каменов. През декември му предстои да отиде на състезание в Пекин.

В студиото на еМисия България Виктор Каменов показа стойка на една ръка:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

2 коментара

 1. Браво на Виктор Каменов -един наистина прекрасен български юноша,който извиква у мен възхищение и гордост ,че съм българка…… Виктор с уменията си ни напомня , че е силен българския дух.Аз не се съмнявам ,че това момче е и високо интелигентно и има силни и здрави корени,!Нека е жив и здрав и късмета и успеха винаги да са до него!

 2. Ивайло Иванов

  Браво на това момче. Още един достоен млад българин прославя с нещо положително държавата ни по света.
  Това е изключително труден силов спорт, изискващ не само физическа сила, но и много бързина, ловкост, издържливост, координация и равновесие.
  След неговото представяне в Москва, със сигурност няколко хиляди, основно млади хора, по света вече знаят, че има такава държава България и че има такъв силен българин.
  Да не говорим за това, колко много наши момчета и момичета се вдъхновяват от Виктор и започват да тренират по площадките в парковете.
  Това момче е постигнало всичко само благодарение на волята си и обичта към този вид спорт. Няма треньор, няма екип, няма зала. Той не струва нищо на държавата, а носи медал от световно и със сигурност няма да е последна такава награда. Осъзнава ли го, или не, но той прославя тази държава. В замяна не иска абсолютно нищо. Неговата зала са уличните площадки, негов треньор е мисълта му, а мотиватор е желанието му да бъде все по-добър и по-добър в световен мащаб. Доколкото зная, в Москва са участвали спортисти от 50 държави, всеки един е бил най-добър в страната си. Да успееш да ги пребориш и да стигнеш до трето място, това е достойно само за възхищение. Шапка му свалям на това момче! Такива хора ни вдигат националното самочувствие и ни карат да ходим с вдигната глава, когато сме извън България, за разлика от други наши сънародници, които ни карат да се срамуваме и да не казваме откъде сме. Браво на това момче, успехи и в следващите световни битки.