петък , 24 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Българи в Лондон: Шокирани сме от стила и отношението в писмото на Валери Симеонов
LONDONCALLIN картинка

Българи в Лондон: Шокирани сме от стила и отношението в писмото на Валери Симеонов

Шокирана съм, че някой може да има такова отношение към свои събратя българи. Това коментира от Лондон българката Мария Пейчева по повод скандалното писмо на депутата от Патриотичния фронт Валери Симеонов до българка в Ню Йорк (виж го тук).

Това е абсолютно непрофесионален стил, не бих го очаквала от който и да било политик, камо ли народен представител, който се ползва с доверието на много хора, добави тя.

Пейчева, както и Георги Ставрев, който също се включи в предаването, са сред организаторите на поредния протест срещу промените в Изборния кодекс в Лондон.

Идеята му беше да се разположат палатки на тротоара пред българското посолство с цел сънародниците ни „да си запазят места за гласуване на президентските избори още от сега“ и „да изпреварят опашките“ – проблем, който ще се засили още повече след решенията на депутатите.

И двамата сме изпитвали за какво става дума, когато има само една секция – повечето сънародници се отказват при вида на опашките, а може да предположим, че поне 10-15 хил. българи ще искат да гласуват в Лондон, от които вероятно към 2000 ще успеят, прогнозира Пейчева.

Георги Ставрев коментира и разминаванията в данните и цифрите, посочвани както в писмото на Валери Симеонов, така и в стенограмата от срещата между коалиционните партньори по повод промените в ИК.

По думите му реалната сума за отваряне на секция е около 2000 евро, а далеч не 10 хил. евро, а командированите членове на секции не са десет, тъй като повечето са доброволци.

Чуйте коментара и на двамата:

Вижте също

EMISIQ_GREEK картинка

Аргирис Пападимитропулос: Хубавият филм е този, който всички могат да гледат и разберат

Продължаваме да ви срещаме с интересни режисьори, които гостуваха на „София Филм Фест“. Днес това …