сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Силвия Лозева: Имаме повече от необходимите доводи, за да наложим ветото

Силвия Лозева: Имаме повече от необходимите доводи, за да наложим ветото

Българи в чужбина, организирани зад хаштага #МИРСелфи, призоваваха в нов клип за отмяна на промените в Изборния кодекс, както и създаване на избирателен район „Чужбина“. Междувременно преди финалното си участие на конкурса „Евровизия“ певицата Поли Генова, която представяше България и се класира на четвъртото място, призова във видео обръщение политиците да запазят правото на глас на сънародниците ни в чужбина, така че те да могат свободно да гласуват за собствената си държава.

Настояваме за защита на конституционните права на българските граждани, където и да се намират те, отстояваме създаването на МИР Чужбина, както и отмяната на промените в Изборния кодекс, базирайки се на данните, че над 80% от сънародниците ни зад граница са подали гласа си извън посолства и консулства, като междувременно се наблюдава ръст от над 60% на гласувалите, обясни в еМисия България една от участничките в клипа – Силвия Лозева от Пърт, Австралия.

Целта ни беше да получим повече публичност и прозрачност за каузата си, тъй като обединени имаме по-голям шанс, добави тя.

Силвия Лозева ще участва в срещата с президента в сряда, като ще се включи по „Скайп“, а утре има среща и с правната комисия, където представители на каузата ще изложат своите аргументи и доводи, оборващи данните, цитирани от редица политици, които стоят зад промените.

„Имаме повече от необходимите доводи, за да наложим ветото. Не смятам, че ако то бъде преодоляно, това ще ни спре и ще е краят. Ще използваме всички механизми, които имаме. Истината трябва да възтържествува“, заключи тя.

Светът е все по-глобален и това са предизвикателства, с които трябва да свикнем да живеем, напомни още Силвия Лозева.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …