сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Българчета преживяха вълнуващи приключения на международен лагер за деца със специални нужди

Българчета преживяха вълнуващи приключения на международен лагер за деца със специални нужди

Четири деца от България отидоха на международен летен лагер за деца със специалн нужди в Гърция. Слав Петков, който е един от организаторите, разказа, че децата ще си тръгнат от лагера със страхотни спомени и много щастливи.

„Случиха им се прекрасни работи. Това е един интегриран лагер, който се върти около спорта, интеграцията и интелекта на децата. Още преди 4 месеца направихме пресконференция с ЮНЕСКО, Гърция и цялата инициатива бе подкрепена от Министерството на спорта“, обясни Петков. Той разказа, че на тези деца много рядко им се случват подобни преживявания.

„Имахме ветроходство с професионалисти, благодарение на яхт клуба можахме да осъществим тази тяхна мечта. Беше уникално. Имаше езда, разходки, както и скокове от скалите. Всички скачаха, разбира се в контролирана обстановка. Децата са много развълнувани, родителите им също“, разказа за предаването еМисия България Петков.

Той изрази съжаление, че твърде малко българчета са успели да отидат на лагера и каза, че се надява следващата година групата да бъде по-голяма. На международния лагер са участвали групи от Украйна и Русия.

Негов колега, също организатор, изрази надежда това да стане практика и през следващите години, а все повече деца да завързват нови приятелства и да преживяват вълнуващи моменти.
Вижте българската група и организаторът Слав Петков в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …