събота , 22 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Българчета преживяха вълнуващи приключения на международен лагер за деца със специални нужди
LAGER_DECA картинка

Българчета преживяха вълнуващи приключения на международен лагер за деца със специални нужди

Четири деца от България отидоха на международен летен лагер за деца със специалн нужди в Гърция. Слав Петков, който е един от организаторите, разказа, че децата ще си тръгнат от лагера със страхотни спомени и много щастливи.

„Случиха им се прекрасни работи. Това е един интегриран лагер, който се върти около спорта, интеграцията и интелекта на децата. Още преди 4 месеца направихме пресконференция с ЮНЕСКО, Гърция и цялата инициатива бе подкрепена от Министерството на спорта“, обясни Петков. Той разказа, че на тези деца много рядко им се случват подобни преживявания.

„Имахме ветроходство с професионалисти, благодарение на яхт клуба можахме да осъществим тази тяхна мечта. Беше уникално. Имаше езда, разходки, както и скокове от скалите. Всички скачаха, разбира се в контролирана обстановка. Децата са много развълнувани, родителите им също“, разказа за предаването еМисия България Петков.

Той изрази съжаление, че твърде малко българчета са успели да отидат на лагера и каза, че се надява следващата година групата да бъде по-голяма. На международния лагер са участвали групи от Украйна и Русия.

Негов колега, също организатор, изрази надежда това да стане практика и през следващите години, а все повече деца да завързват нови приятелства и да преживяват вълнуващи моменти.
Вижте българската група и организаторът Слав Петков в следващото видео:

Вижте също

koli

Бъдещето на автомобилната индустрия е в електромобилите

Възможно ли е бъдещето днес? Националният доверителен екофонд отпусна 1 милион и 300 хиляди лв …